Panoramă de pe vârful Pietrei Singuratice

Căi de acces

Cele mai scurte şi mai uşoare trasee turistice marcate spre Piatra Singuratică pornesc din oraşul Bălan. Pentru cei care sosesc cu trenul, gara de destinaţie este Izvorul Oltului (Comuna Sândominic), de unde mai sunt de parcurs 11 km pâna la oraşul Bălan. Puteţi opta pentru deplasarea cu autobuzul (cu plecare de la gara CFR) sau puteţi apela la serviciile numeroşilor „rechini” care aşteaptă la sosirea fiecărui tren.

Cei care vor să urce pe traseul marcat cu triunghi roşu, pe lângă pârâul Scaunului, vor trebui să străbată oraşul până în apropierea barajului de pe râul Olt. Traseul începe de lângă clădirea Ocolului Silvic, aflat la confluenţa pârâului Scaunului cu Oltul.

Cei care optează pentru parcurgerea traseului marcat cu bandă albastră, (care este şi cea mai des utilizată variantă), vor porni din centrul oraşului, de lăngă biserica romano-catolică, pe malul Pârâului Fierarilor.

Mai rar străbătute, dar având un farmec aparte sunt traseele marcate care străbat creasta munţilor Hăşmaş, venind dinspre Valea Ghimeşului, Pasul Pângăraţi sau dinspre staţiunea Lacu Roşu.

Pe harta interactivă de openmaps.eu aveţi posibilitatea să vizualizaţi traseele turistice marcate din împrejurimile Pietrei Singuratice.